La Guardia Civil intervé més de 120 tonelades de cítrics en una macrooperació contra el robatori de taronges en la Ribera

La Guardia Civil intervé més de 123 tonelades de cítrics, 27.600 euros en metàlic i 263 documents fraudulents en una macrooperació contra el robatori de taronges en la Ribera. La setmana passada conclogué l’operació amb 14 persones detingudes i 43 investigats. La venta irregular dels cítrics es va detectar en magatzems de deu localitats de la comarca.

Les activitats fraudulentes es descobriren gràcies a una de les inspeccions de la Guardia Civil amb una anàlisi i seguiment de vora mil documents, que resultaren falsificats.

Els investigadors especialitzats en els robatoris en el camp (equips Roca) van tractar d’identificar tant als venedors de les mercaderies com a les possibles quadrilles de recol•lecció fraudulentes. Fins i tot amb un helicòpter del Servici Aeri de la Guàrdia Civil.

Finalment, detingueren 13 homes i una dona (d’entre 21 i 47 anys i diverses nacionalitats) i investigaren a altres 43 persones. Se’ls atribuïxen més de seixanta fets delictius, entre els quals es troben el delicte d’apropiació indeguda, furt, falsedat documental, usurpació de l’estat civil, estafa i frau a la Seguretat Social.

Els magatzems on es va introduir irregularment la fruita estan situats en diverses localitats a la Ribera Alta (Senyera, la Pobla Llarga, l’Énova i Massalavés) i la Ribera Baixa (Sueca, Corbera, Polinyà del Xúquer, Albalat de la Ribera, Cullera i Sollana).

Deixa un comentari