La justicia desestima la demanda del personal laboral de l’Hospital contra la Conselleria per l’incompliment de l’acord d’eixida de la vaga

La justícia desestima la demanda interposada pel personal laboral de l’Hospital de la Ribera contra la Conselleria de Sanitat per l’incompliment de l’acord d’eixida de la vaga firmat en març de 2023.

En eixe mes de març de l’any passat, la Conselleria i el personal laboral firmaren un acord pel qual es desconvocava la vaga. En l’acord, la Conselleria de Sanitat es comprometia a millorar les condicions laborals dels treballadors, amb una reducció de la jornada i el complement en cas d’incapacitat temporal de baixa mèdica. Una vegada arriba gener de 2024, quan es feia efectiu l’acord, el nou govern de la Conselleria alega que era necessari un informe amb caràcter preceptiu de la Conselleria d’Hisenda respecte a l’acord, ja que comportava un increment del gasto en matèria de personal. El Comité de Vaga de l’hospital es pregunta per tant, quina validesa tenia l’acord firmat davant del Tribunal d’Arbitratge Laboral quan es donava per fet que s’estava negociant amb totes les garanties jurídiques. No obstant, el jutjat ha desestimat la demanda del personal i corrobora que era necessari eixe informe abans de firmar l’acord. Escoltem Enrique Martínez, membre del comité.

Tot i això, esta sentencia no és ferma i es pot recorrer davant el Tribunal Superior de Justícia. El Comité espera ara la segona demanda que van interposar, però estan oberts a negociar nous acords amb la Conselleria.

Deixa un comentari