La Planta de reciclatge d’envassaments lleugers d’Alzira augmenta un 96% la puresa del seu plàstic

La planta de reciclatge d’envasos lleugers, plàstics o llandes és una de les més modernes i avançades tecnològicament de la Comunitat Valenciana. En ella es dipositen un de cada cinc envasos de tota l’Autonomia.
La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, va visitat ahir la planta junt a l’alcalde d’Alzira Alfons Domínguez, el regidor d’Agricultura Enrique Montalvá i directius de la planta de VAERSA i d’ECOEMBES.
La planta destaca perquè ha augmentat a un 96% la puresa del plàstic. Pradas va anunciar ahir que la planta alzirenya va a augmentar la capacitat de tractament en un 266% després de la inversió de 5 milions d’euros que farà la Generalitat.
Tot i que en els 23 anys que la planta està en servei la línia de classificació seguix sent manual, s’han tractat 224.000 tones d’envasos dels que s’han recuperat unes 150.000 per al posterior reciclatge.
La consellera va explicar que la planta serà la primera de les de nova generació que podrà augmentar la capacitat de tractament en quasi tres voltes a l’actual. Tractarà 8 tones per hora per les 3 actuals. La millora és possible per l’òptic d’última generació d’alta resolució que optimitzarà la classificació dels envasos per a distingir el plàstic d’una safata del d’una ampolla.