La poesia d’Estellés en 235.000 sobres de sucre

L’Ajuntament d’Alzira, a través de la Regidoria de Cultura, posa en marxa la campanya «Com més Estellés, més dolç és» dins de l’Any Cultural Estellés. Amb esta campanya es repartiran sobrets de sucre per a taula amb frases del poeta entre l’hostaleria, comissions falleres i confraries. El que es pretén és apropar l’autor, la literatura i el valencià als principals llocs de socialització de la ciutat.

La Regidoria de Cultura distribuirà 235.000 sobrets de sucre amb xicotets fragments escrits de l’obra estellesiana. En els sobres hi haurà textos com ara «No ser res si no s’és poble», «No hi havia a València dos amants com nosaltres», «Assumiràs la veu del poble» o «Ací em pariren i ací estic». Els textos a més, aniran acompanyats d’imatges de llocs emblemàtics de la ciutat.

Alzira és la ciutat que encapçala enguany el projecte «Estellés als pobles» al qual s’han sumat setanta pobles i ciutats valencians. El Regidor de Cultura ha reivindicat que cal commemorar la figura de l’escriptor, ja que és considerat el millor poeta valencià des d’Ausiàs March i Joan Roís de Corella i la seua obra s’ha traduït a més de vint llengües.

Per la seua banda, l’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez ha destacat la importància de la campanya per a difondre la literatura i la llengua a través de l’hostaleria. L’alcalde explica que és un format idoni per a arribar a tota la ciutadania, tant alzirenya com visitants d’altres pobles.

A més, hi ha un sorteig vinculat a la campanya. Qui vulga participar ha de compartir en Instagram imatges en què apareguen els sobres de sucre amb l’etiqueta #ESTELLÉS2024. Hi haurà tres premis: la publicació amb «més m’agrada» guanyarà un patinet homologat per la DGT, i la segona i la tercera, un lot de llibres. El sorteig dels premis entre totes les imatges participants es farà el 9 d’abril.

Deixa un comentari