LA UNIÓ alerta d’una fisiopatia en les taronges i mandarines per efectes de la meteorologia que allarga la forma del fruit.

La Unió Llauradora ha detectat en el transcurs de les últimes setmanes una fisiopatía en les taronges i mandarines que allarga considerablement el fruit i li confereix una forma ben diferent a la que hauria de ser habitual a hores d’ara de la campanya.
Esta forma allargada més en forma de pera que de taronja o mandarina podria ser conseqüència dels efectes de la meteorologia extrema que vivim al llarg d’aquesta primavera i estiu i que provoca danys fisiològics i comportaments diferents en les plantes. En estos casos concrets podria deure’s a un estrés en la floració.
L’organització indica que de moment no es tracta de danys alarmants en totes les explotacions citrícoles de la Comunitat Valenciana, però sí que es van observant cada vegada més. En este sentit Carles Peris, secretari general de LA UNIÓ, assenyala que s’ha de tenir en compte ja, tant a l’hora de possibles exempcions fiscals per als productors i també dins de les cobertures per riscos excepcionals de la línia de l’actual assegurança de cítrics .

Deixa un comentari