La Unió de Llauradors denuncia que l’agricultura sols disposa d’un 1.16% dels pressupostos de la Generalitat de 2024

El sector agrari valencià és dels més capdavanters en temes d’exportació. Tot i això, cada vegada té menys suport per part de la Generalitat Valenciana en els pressupostos generals. La Unió de Llauradors ha denunciat que l’agricultura disposa de l’1.16% del pressupost per a 2024. El percentatge més baix des de 2002.
Este percentatge es calcula repecte al conjunt pressupostari de la Generalitat. És a dir, dels diners que rep cada valencià, es calcula quants es destinen a l’ agricultura.
A més, a eixos diners s’han de restar les despeses dedicades al personal i a despeses corrents de funcionament. En conclusió, es disposarà de 16 milions d’euros menys que l’any passat.
L’organització agrària valora positivament l’augment de pressupost dedicat a les assegurances agràries i a Sanitat Vegetal. Són dos peticions que ja es varen demanar el passat mes de juliol.
Les organitzacions agràries reclamen a la Generalitat que preste més atenció als agricultors i a la greu crisi que patixen. La Unió proposarà enmendes als grups polítics perquè es donen més ajudes per la sequera i per a formar als agricultors majors en la implantació del Quadern Digital d’Explotació.

Deixa un comentari