La Unió Llauradora i Ramadera avisa de la perillositat d’una segona alerta de maduixes del Marroc amb Hepatitis A

La Unió alerta d’una nova detecció de maduixes marroquines amb Hepatitis A, la segona detecció en nou dies. La notificació es va emetre el passat dia 15 i califica la presència del virus com un risc seriós i greu. L’organització agraria assenyala que no es pot posar en risc la salut dels consumidors i demana que la Unió Europea establisca més controls i reciprocitat amb els productes importats.

La primera interceptació es va produir el passat 9 de març amb les mateixes característiques. El Ministeri d’Agricultura, Pesca Marítima, Desenvolupament Rural, Aigua i Boscos del Marroc va rebutjar “els rumors i les informacions falses” respecte de la presència del virus de l’hepatitis A en les maduixes marroquines, assenyalant que aquestes busquen tacar la reputació dels productes agrícoles del país. El Ministeri va explicar que, després de rebre la notificació sanitària relativa a un lot de maduixes exportades des del Marroc, l’Oficina Nacional de Seguretat Alimentària va obrir una investigació i va identificar el camp i la unitat d’embalatge en qüestió, a més de rastrejar l’enviament, realitzant totes les anàlisis necessàries amb la finalitat d’avaluar la seua qualitat i determinar qualsevol possible risc per a la salut.

Tot i això, La Unió denuncia que no es tracta d’un fet aïllat amb dos deteccions ja i que la Unió Europea ha de prendre’s més seriosament la salut dels consumidors.

Una de les principals reivindicacions del conjunt de protestes de LA UNIÓ al llarg de les últimes setmanes és precisament el de les importacions procedents de tercers països i el tracte desigual de les condicions de producció dels productes espanyols i europeus respecte als que venen d’altres països de fora de la Unió Europea, tant pel que fa a la seguretat alimentària com en les condicions laborals i socials amb les quals es produeixen.