L’Ajuntament d’Alzira es compromet a seguir lluitant per la igualtat del col·lectiu LGTBI+

Este matí tenia lloc la lectura del manifest institucional amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+. Un acte en què han participat l’alcalde de la ciutat, Alfons Domínguez i la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Amèlia Blanquer, acompanyats d’altres regidors i exregidors.

La nova corporació ha començat recordant les revoltes d’Stonewall del 69 i ha fet un repàs dels avanços en matèria de drets a l’estat espanyol i especialment a la Comunitat Valenciana, amb les lleis de reconeixement del dret a la identitat i d’igualtat de les persones LGTBI de 2017 i 2018. Lleis que han sigut clau en el respecte a les diverses identitats, especialment les que estan en situació de més vulnerabilitat o d’invisibilització com és el cas de les persones trans i intersex. Així mateix, s’ha assenyalat el creixement dels discursos d’odi i la necessitat de seguir lluitant per un model de societat en què càpiga tot el món, citant a l’històric activista Pedro Zerolo.

L’Ajuntament d’Alzira ha manifestat així mateix el deure de les institucions públiques de garantir la igualtat i la defensa de la convivència i ha assegurat que continuarà treballant per promoure el respecte a la diversitat i l’erradicació de la LGTBIfòbia. En finalitzar la lectura del manifest, s’ha penjat la bandera del moviment LGTBIQ+ a l’Ajuntament.

Deixa un comentari