L’Ajuntament d’Alzira inicia un nou tractament per a frenar la plaga del mourrut roig a les palmeres de la ciutat

L’Ajuntament d’Alzira, a través de la Conselleria d’Agricultura i Serveis per a la ciutat, ha iniciat una nova campanya de tractaments per a protegir del morrut roig les palmeres del nucli urbà. Tot i que el morrut no és tan agresiu com altres anys, l’ausència de fred en hivern i productes eficaços estan minvant la població de palmeres, que a hores d’ara en són 1.478 a Alzira.
L’empresa encarregada de la conservació i millora de les zones verdes i jardins d’Alzira ha començat a pulveritzar les palmeres. El regidor d’Agricultura, Enrique Montalvà, ha explicat que a Alzira hi ha dos varietats de palmeres, la Washingtonia i Phoenix, esta última molt més sensible. El parc de l’Alquenència, el major parc de la ciutat, ha estat la zona que més tales ha patit.
Montalvà ha explicat que este tractament s’ha començat ara i es repitarà fins a 4 vegades durant l’any. Però, el tractament, que no és el més efectiu, no és suficient per a parar la plaga. Es combinarà amb productes biològics, que fins ara no s’havien utilitzat.

Deixa un comentari