L’Ajuntament d’Alzira preveu invertir set milions d’euros en la millora de l’economia, educació o urbanisme

L’Ajuntament d’Alzira preveu invertir set milions d’euros en la millora dels polígons de la ciutat i l’economia, així com en educació o urbanisme. Així ho ha confirmat este matí l’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez, a Alzira Ràdio, en el balanç que ha fet d’este any de legislatura.
La major part d’este pressupost prové del Pla d’Inversions de la Diputació i de la venda d’alguns terrenys de l’Ajuntament. La resta ho assolirà l’entitat municipal però se sol•licitaran altres ajudes com els Fons Feder o Next Generation. La idea principal és invertir en la millora de l’economia impulsant els polígons industrials per a la ciutat.

En tema d’educació, estan estudiant com millorar els entorns a les escoles per fer accesos més segurs i convertir els patis d’algunes escoles en zones més fresques, amb arbratge per paliar l’insolació. També s’invertirà en acabar les instalacions de plaques fotovoltaiques en el sostre de les escoles. Continua, d’altra banda, el treball en assumptes de Medi Ambient, com les inundacions o els incendis.

En quant a urbanisme, l’objectiu principal és crear una ciutat ambale pensant en els xiquets i xiquetes i la gent major. El govern municipal seguix amb la idea de peatonalitzar més zones de la ciutat, com la Plaça del Regne, l’eix central entre Luis Sunyer i Sants Patrons.

Domínguez ha confirmat altres obres més xicotetes a la Plaça d’Alacant i connectar l’Av. Pérez Galdós fins a l’Alquenència, amb una adequació de la zona, arborada per a l’ ús de vianants i veins.