L’Ajuntament d’Alzira rep vora 320.000 euros per a la transformació digital de l’administració

La regidoria de Modernització de l’Ajuntament d’Alzira, a través del Servei d’Innovació i Tecnologia, ha rebut un total de 317.505,91 euros per subvencionar actuacions de digitalització del consistori. D’estos diners, vora 238 mil euros s’han destinat a infraestructures tecnològiques per a la modernització de l’Ajuntament d’Alzira i 73 mil, a serveis bàsics de l’administració digital.

Amb esta subvenció atorgada a través de fons europeus, l’Ajuntament cobrix les infraestructures informàtiques adquirides durant els últims tres anys, especialment les que han facilitat el teletreball del personal municipal durant l’època de pandèmia, i que van garantir que l’administració local seguira en ple funcionament durant esta etapa tan complicada.

A més, la subvenció cobrix part de la nova aplicació informàtica que permetrà fer una gestió completament digital de l’àrea econòmica de l’Ajuntament (tresoreria i intervenció), fent així la institució més eficient i àgil. Finalment, amb esta subvenció es permetrà connectar els tràmits digitals de caràcter municipal amb la carpeta ciutadana de l’administració general de l’Estat. L’objectiu, milorar l’accés per part de la ciutadania i evitar la bretxa digital.

A hores d’ara, l’Ajuntament d’Alzira és un referent autonòmic en els avanços de digitalització. Prova d’açò és que fa més d’una dècada que ja va posar en marxa un pla per a la modernització de l’administració, sota el nom de “Pla de Millora i Innovació 2012-2015” que va ser revisat i ampliat en el seu abast com “Alzira Intel·ligent”. Dins d’estos plans es contemplaven diferents actuacions en l’àmbit del maquinari i del programari. Accions que no tenen molta visibilitat perquè són internes, però que tenen molta importància a l’hora de fer funcionar un ajuntament.

Deixa un comentari