L’Ajuntament d’Alzira ultima tots els preparatius per a les Falles de 2024, que venen amb un oratge molt calorós

Fins a 31 graus podriem arribar estos dies de Falles en Alzira. Les Falles més càlides des de 1988 i podrien ser de les més càlides de la ciutat. Este matí en l’especial de Falles d’esta casa hem parlat amb el meteoròleg Jovi Esteve de l’oratge per a els pròxims dies.
Temperatures anormalment càlides i vent poc destacat, en definitiva anticiló faller és la previsió de Jovi Esteve. Una bona noticia per al món faller , però el meteoroleg ha recordat que cal anar en compte amb el sol fort d’estos dies. Protecció solar i hidratació són els consells bàsics que dona Jovi Esteve.
D’altra banda, des de la Regidoria de Medi Ambient i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira han aconsellat a la ciutadania que extremen les precaucions amb l’ús del foc a les zones pròximes de sòl forestal, tant amb activitats agrícoles com qualsevol altra que puga suposar un risc d’incendi forestal.
Es recorda que s’han de tindre en compte les mesures de prevenció lligades a l’ús del foc en les cremes agrícoles. Es recorda també, que les cremes agrícoles que es realitzen en totes aquelles parcel·les que es troben dins de l’àrea d’afecció del Pla Local de Cremes, sols podran realitzar-se amb la declaració responsable de crema , de dilluns a dissabte i sols quan el Risc per Incendi Forestal siga Baix/moderat. I a més diumenges i festius, no es pot cremar.
En relació a altres usos del foc, no es poden llançar coets ni focs d’artifici en l’entorn forestal ni en zones que es troben a menys de 100 metres del sòl forestal.
L’ajuntament d’Alzira prega la col·laboració de la ciutadana amb l’adopció d’estos consells i també per a l’avís primerenc al 112 en cas de detecció de fums sospitosos.
També, des d’altres regidories s’està treballant conjuntament per a fer unes festes més agradables, segures i sostenibles. Com ha explicat el Regidor d’Agricultura i Serveis per a la ciutat, des de Fovasa s’han duplicat els contenidors per a la replega de fem, en punts clau com els casals de falles. També s’han oferit a les comissions papereres de cartó, per a que separen els residus. Fins a 50 persones estan treballant en la neteja de la ciutat estos dies.