L’alcalde d’Alzira coneix de primera mà els projectes solidaris en municipis de Centreamèrica

L’Alcalde d’Alzira va donar la benvinguda este dilluns a la Setmana de l’Economia després d’un llarg viatge a Centreamèrica, on va conèixer de primera mà els projectes dels pobles agermanats de la Mancomunitat del Riu Lempa. La Mancomunitat de la Ribera Alta va organitzar la setmana passada una visita a Hondures, Guatemala i El Salvador, els tres països que formen part de la Mancomunitat del riu Lempa.
Allí, la presidenta de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Paqui Monparler amb l’Alcalde d’Alzira han conegut les accions que duen a terme de millora en desencolupament local sostenible, iguaktat de gènere, empoderament de les dones, educació, formació agroecologica, cultura i comerç. Estos projectes estan finançats en primer lloc per la Unió Europea, però també per la Mancomunitat de la Ribera Alta i l’Ajuntament, que aporta una xicoteta part.

L’alcalde d’Alzira ha destacat les Casa de la Cultura que s’ha construït a Ocotepeque on han posat una placa de l’Ajuntament d’Alzira a l’entrada com a organisme col·laborador.

Han inclòs també un servei per a dones en contra de la violència de gènere. Els governs d’allí explicaven que no foren conscients que era necessari este servei fins que el posaren en marxa. A més de gestionar les denuncies també han incorporat un servei psicològic per a les dones.
També han visitat els murals derivats de les Caravanes de Muralistes migratoris, entre els quals està el de l’alzireny Toni Espinar a Esquipulas. En la visita, l’alcalde ha distribuït diversos materials d’entitats alzirenyes del món de la cultura, l’esport i el comerç per a que puguen ampliar les seues biblioteques.

Una vegada a Alzira, l’alcalde ha valorat la visita amb sensacions diverses. Per una banda, una sensació agradable perquè Alzira forma part d’eixos projectes, però d’una altra banda sent una gran responsabilitat.

Deixa un comentari