En plena lluita del camp, la Unió Llauradora revela que ha hagut 613 intercepcions de productes hortofructícoles importats a la Unió Europea que contenien plagues o malalties. D’eixe número, 118 rebutjos d’enviaments eren de cítrics, amb 70 de Turquia i 32 d’Egipte.
En gener va haver-hi ja 67 intercepcions de fruites i hortalisses, 29 de Turquia i 8 d’Egipte. En el cas dels cítrics van ser 7 de Turquia i 1 d’Egipte.
Gran part a més d’eixes intercepcions tenen plagues o malalties molt letals i desconegudes encara en la citricultura europea, per la qual cosa s’advertix des de la Unió que cal previndre la seua entrada amb un reforç de les mesures i l’augment de les importacions no és la millor manera per a evitar-lo.
LA UNIÓ demana al Ministre d’Agricultura, Luis Planas, que pressione d’una forma ferma a la Comissió Europea ja que estes dades es repetixen i augmenten cada any. També que s’incrementen les inspeccions en tots aquells països que no són capaços de garantir la seguretat sanitària dels seus enviaments, com és el cas de Turquia, Egipte, Sud-àfrica i alguns països de Sud-amèrica.
És per això que es reclama prohibir l’entrada dels productes que no complisquen el pacte verd en la seua estratègia fitosanitària. A més, Carles Peris demana als ports espanyols que no faciliten l’entrada d’estos productes posant bonificacions en les taxes.
Per la seua banda, l’Associació Valenciana d’Agricultors en veu del seu president, Cristóbal Aguado, la Unió Europea ha d’acabar amb el cicle antiagrarista. Aguado relata en un article que la Comunitat Econòmica Europea es va crear amb la prioritat l’augment de la productivitat agrària, la millora del nivell de vida dels agricultors i uns preus raonables per als consumidors perquè no es tornara a patir fam. No obstant, amb la política agrícola comuna, des dels anys 80, començà a imposar-se la cura sobre el medi ambient respecte a l’agricultura. Aguado recorda com el pacte verd europeu fa prevaldre l’acció pel clima per damunt de la seguretat alimentària per la qual cosa Aguado considera que moltes mesures de la Unió Europea tenen com a objectiu la reducció de la producció agrària.
El president d’AVA seguix recordant que l’agricultura no és la culpable sinó l’aliada primera i imprescindible per lluitar contra el canvi climàtic, ja que manté el bosc verd que mai no es crema i que subministra aliments amb els màxims estàndards de frescor, qualitat, traçabilitat, seguretat alimentària i menor empremta de carboni.
Des de les organitzacions agràcies van a continuar les mobilitzacions: el 15 de febrer a Castelló, el 16 a Alacant i el 22 a València, sense descartar-ne de noves protestes.
La Unió reclama deduccions i exempcions fiscals per a donacions solidàries i beneficiaris d’ajudes p...
El Ministeri d'Agricultura facilita un telèfon gratuït per a informar i orientar sobre les ajudes ag...
Comencen les reparacions d'urgència dels camins rurals danyats de la nostra ciutat
La Unió demana al Govern ajudes directes per a reparar amb urgència les infraestructures i parcel·le...