L’atur baixa a Alzira per davall de les 3.000 persones.

La xifra de persones aturades a Alzira està ja per davall de les tres mil persones. Són 2952 persones registrades a la llista de l’atur, una xifra que confirma la tendència a la baixa de l’atur a Alzira en els últims dos anys.
També es confirma l’estructura de la desocupació amb la ciutat, que xifra en un 60% el percentatge de dones en les llistes de l’atur, més de la meitat, en concret un 54% són persones majors de 44 anys i un 56 per cent no tenen el graduat escolar. En canvi, les xifres registren un menor percentatge de joves aturats, és d’un 8´7 per cent.
Pel que fa a la formació de les persones que estan aturades a Alzira, cal destacar que tot i que el major nombre com hem dit és d’aquelles persones que no tenen el graduat escolar, les xifres positives també són simptomàtiques.

En Alzira, en les llistes de l’atur no es troba cap persona que haja participat en programes de formació i inserció laboral, que necessiten estudis secundaris. De la mateixa manera que sols hi ha una única persona aturada en Alzira que tinga el grau mitjà de música i dansa i únicament dos persones de les 2952 aturades estan en l’atur després de participar en programes d’ocupació de Labora que no tenien titulació acadèmica. Unes xifres que plasmen la importància de la formació laboral per a eixir de les llistes de l’atur, segons explica la regidora d’ocupació, Gemma Alós, que destaca en este sentit la tasca que realitza Idea de formació i de orientació laboral.

Deixa un comentari