L’edat mitjana de les pacients de la Ribera per transtorns alimentaris ha descendit fins a l’edat d’11 a 14 anys, representen el 38’29% del total

L’edat mitjana de les pacients de la Ribera per transtorns alimentaris descendeix fins a l’edat d’11 a 14 anys. Segons les últimes dades del 2022, de les 2.012 visites a l’any, el 90% eren dones i el 38’29% del total, xiquetes entre 11 i 14 anys. Esta dada es va conèixer el passat dijous en la “VI Jornada de Prevenció i Promoció de la salut mental”, organitzada a Sueca pel departament de salut de la ribera sota el lema “acceptant la imatge corporal pròpia i la dels altres”. L’acte va reunir experts en transtorns alimentaris i salut mental i vora 100 assistents.
Els professionals coincidixen en l’augment de la demanda i de la complexitat dels problemes relacionats amb l’alimentació. Els experts expliquen que cal tractar el tema de manera global amb ajuda psicològica tant en l’àmbit sanitari com educatiu. Els centres educatius són clau ja que més del 70% de les pacients que arriben a la Unitat de Transtorns de Conducta Alimentària (UTCA) tenen entre 11 i 18 anys. Segons Bartolomé Pérez, responsable de l’Oficina Autonòmica de Salut Mental i Addiccions de la Generalitat, el més important en esta mena de patologies és disminuir l’estigma i atendre a l’evidència científica, no a les opinions.

Deixa un comentari