Les fonts d’Alzira s’il·luminaran hui de verd per visibilitazar la miastènia

Enguany se celebra per primera vegada el Dia Europeu de la Miastènia. L’Ajuntament d’Alzira s’ha sumat a la campanya de l’associació Ames, que treballa per a visibilitzar esta malaltia rara. Es per això que hui s’encendran els llums verds de les fonts locals, al Parc de l’Alquenència, la Plaça Major i la Plaça del Regne, en senyal de suport a este col·lectiu.

Es tracta d’ una malaltia rara, neuromuscular, d’origen desconegut, crònica i autoimmune, que es caracteritza per la feblesa i fatiga dels músculs esquelètics o voluntaris del cos. Habitualment els primers símptomes són oculars, com la caiguda de les parpelles i/o la visió doble. Es tracta d’una malaltia molt poc visibilitzada que en alguns casos arriba a ser invalidant, afectant enormement la qualitat de vida del pacient.

Davant esta invisibilitat, els pacients amb miastènia demanem ser reconeguts i reclamem una atenció especialitzada per part del sistema sanitari que permeta obtindre un diagnòstic primerenc i precís. Acurtar el temps de diagnòstic és fonamental i a això contribuiria que els metges d’atenció primària reberen formació sobre la miastènia.

Deixa un comentari