Les últimes actuacions de l’Encontre de Teatre i la inauguració de Música al Claustre marquen l’agenda cultural del cap de setmana

Continuen hui les activitats de l’Encontre de Teatre a l’Estiu, amb canvi de la programació prevista. L’espectacle de Peus Dalt es va cancel·lar per raons alienes a l’Ajuntament i va ser substituït per l’espectacle Faüla, una nom que sorgix de la mescla de les paraules “falda” i “jaula”.

Faüla és una producció de Dos en Vilo, una companyia formada per Maria Pilar Martínez i Camila Manzano, sorgida a Alacant i guanyadora de la modalitat de circ d’Alacant a Escena l’any passat. En Faüla, el protagonisme el tenen dos dones i una gàbia. Des de la infància fins a l’edat adulta transiten diferents experiències que les modelen fins a atrapar-les. En este espectacle s’aniran desgranant les normes que s’imposen a les dones. Un viatge que es farà amb la confluència de diferents tècniques: clown, dansa, dansa aèria i moviment, tot creant un llenguatge escènic sense text. A les 20 hores al Gran Teatre.

Després de Faüla, la cita és al claustre de la Casa de la Cultura amb l’actuació de Patricia Sornosa. La monologuista presenta el monòleg “Desaparezca de aquí”, un espectacle en clau feminista que s’allunya de la correcció ideològica per a oferir un mostrari dels assumptes que més li irriten i tractar-los de manera diferent. L’actuació serà a les deu i mitja i l’entrada és lliure fins a completar aforament.

Per als més menuts, hui a les 19 hores, Editorial Gusanillo presenta el conte “Mi nombre es Telma” a la Biblioteca Municipal d’Alzira, amb contacontes i manualitat a càrrec de l’autora, Nerea López.

Demà es tanca l’Encontre de Teatre a l’Estiu amb l’actuació de la companyia madrilenya Yllana Teatre. Els madrilenys tornen a Alzira en el seu 25 aniversari com a companyia amb la seua obra 666. Una obra dirigida per David Otonne que ens conta les peripècies d’uns convictes en el corredor de la mort. Hauran de conviure entre ells i amb els seus guàrdies, i desencardenaran una sèrie d’escenes dantesques que convertiran este corredor en un autèntic infern. Teatre sense text, amb molt d’humor negre per a una obra que es va estrenar al 1998 i que ara es rellança amb el 25 aniversari de la companyia, ja que està plenament vigent. L’obra es pot vore a les huit de la vesprada al Gran Teatre d’Alzira.

A més, demà també podrem gaudir de la música, ja que s’estrena una de les propostes culturals més esperades el mes de juny. Música al Claustre, música clàssica i contemporània de la mà de grups de cambra, orquestres i enguany també actuacions corals com la que tindrà el pròxim 18 de juny. Es tracta, tal com explica el regidor de cultura, Alfred Aranda, d’una de les atraccions del mes de juny per als amants de la  música.

El cicle de Música al Claustre s’inicia demà a les set al claustre de la Casa de la Cultura amb el Trío Elián. Un grup que ja és conegut a Alzira i que està format per piano, violoncell i violí i que ens portarà una primera part amb una obra escrita per al Trío, Elegía Española de Jesús Torres, i després el Trío en la menor de Maurice Ravel.

Deixa un comentari