Més de 100 alzirenys s’han caracteritzat amb vestuari dels anys 50 per a participar en el rodatge d’Astral, la sèrie acadèmica de ficció de Geno Felguera, que s’ha rodat hui al carrer Escoles Pies

El carrer Escoles Pies ha viatjat hui fins al segle XX amb el rodatge d’Astral, la sèrie acadèmica de l’alzirenyaGeno Felguera. Més de 100 alzirenys han participat en el rodatge, on han protagonitzat una escena de carrera de cambrers dels anys 50, dia de enrenou i festa al carrer.
Xiquets, xiquetes, majors i gent de totes les edats han viscut hui de l’experiència d’endinsar-se en un rodatge. Els veïns d’Alzira, com conten, han buscat entre els armaris dels iaios i iaies per aconseguir la millor caracterització.
També ha estat la primera vegada en un rodatge per a molts estudiants dels instituts que participen en el projecte cinematogràfic. L’institut La Marxadella, on és professora Geno Felguera, és l’impulsor de la sèrie però també col·laboren l’institut Luís Buñuel de Madrid, la Universitat laboral de Castella La Manxa i l’institut d’Alboraia.
La directora afirma que treballar amb estudiants ha estat una feina molt enriquidora, tant per a ells, que apliquen a la realitat els conceptes apresos, com per a l’equip directiu de professors, que s’han nodrit de la seua visió innovadora. Una de les característiques de la producció serà la barreja d’imatge real amb animació.
La història narra la vida d’emigrants manxecs que es traslladaren en els anys 50 a la costa valenciana per les dificultats de la transformació agrària. El fil conductor és Cantinfletas, el fill de la familia que abandona la seua casa, es separa del seu millor amic i arriba a València, on trobarà el seu primer amor. Tot es barreja amb contes de tradició oral manxegues i valencianes. Com ha expressat la directora, rodar a Alzira ha sigut com retornar a la seua infància.

Deixa un comentari