Més de 4.000 persones han participat en la campanya de foment del valencià al comerç “Avant va el carro”. Hui s’ha fet l’entrega dels carros sortejats a la Plaça Major

Este matí la Plaça Major s’ha plenat de veins i veines d’Alzira que esperaven el seu carro de compra de la campanya “Avant va el carro”. Dilluns es va fer el sorteig dels carros entre els més de 4.000 participants i hui s’ha fet l’entrega dels 43 carros, corresponents als 43 comerços alzirenys que han participat.

La campanya consistia en una iniciativa del Serval, en la qual es pretenia fomentar la llengua a través del comerç. Fins a 4.500 persones han participat amb una compra als més dels 40 comerços adherits. Dilluns, entre tots els participants es va fer el sorteig públic al Saló de Plens de l’Ajuntament, on a més es va entregar una bossa gran per a la compra als assistents. El representant del Serval i regidor de Cultura, Israel Pérez, ha assegurat que la campanya es repetirà l’any que ve.

Els carros eren de diversos colors i a més, porten imprés el mapa d’Alzira i la frase “Som d’Alzira”. Com ha explicat Israel Pérez, el valencià està present al comerç de la ciutat i s’han d’impulsar conjuntament.

Este matí, durant l’entrega dels carros hem pogut parlar amb Vanessa Arocas, una de les afortunades, qui ha aprofitat per a acostar-se també al mercat de dimecres i a la pescateria on va comprar, la pescateria Tomàs.

Deixa un comentari