L’Ajuntament d’Alzira considera que el Monestir d’Aigües Vives ha de ser públic i reclamen a la Generalitat que asumisca el seu dret a adquirir-lo.

L’Ajuntament d’Alzira reclama a la Generalitat que assumisca la seua reponsabilitat i complisca el seu compromís d’adquirir el Monestir d’Aigües Vives, tal i com estava previst. L’objectiu és que l’edifici es quede en mans públiques i no a mans privades, després que una empresa haja fet una oferta en el concurs de creditors.

Recordem que la compra i rehabilitació del monestir d’Aigües Vives és un dels projectes que la passada legislatura es van incloure en els pressupostos participatius del Consell amb una assignació de deu milions d’euros. La direcció general de Cultura va negociar l’adquisició i va arribar a tancar un acord per un 1,7 milions d’euros. L’expedient, no obstant això, va encallar en la Conselleria d’Hisenda i l’operació mai es va arribar a materialitzar. Ara l’’Ajuntament d’Alzira demana que la Conselleria es faça càrrec de la compra ja que és patrimoni protegit.
El partit popular tot i votar a favor, recorda que la compra ja s’haguera pogut fer en els últims anys, ja que així es va decidir en els pressupostos participatius.
L’única veu discrepant en l’adquisició pública del Monestir és la de Vox. El seu portaveu, Ricardo Belda, considera que és millor i més rendible que s’encarregue una empresa privada de comprar-lo i rehabilitar-lo.

Deixa un comentari