AVA demana ajuda per a acabar amb la proliferació de fauna salvatge que està afectant molts cultius

La plaga dels porcs senglars preocupa al camp valencià i requerixen solucions. La superpoblació de fauna salvatge està creat danys en l’agricultura valenciana, que segons AVA superen enguany els 40 milions d’euors de pérdues que va haver-hi al 2022.
Els senglars contínuament entren i causen destrosses que són impossibles d’arreglar. Fan forats que deixen les arrels dels tarongers al descobert i ocasionen la mort de l’arbratge, trenquen gomes de degoteig, ocasionen desnivells que poden causar accidents de tractor o persones treballadores, etc. Fins i tot provoca danys al medi ambient, ja que els agricultors estan evitant que cresca brossa al camp, que era beneficiosa per al seu manteniment.

El conseller d’agricultura, Jose Luis Aguirre, que visitava amb el president d’Ava un dels camps afectats, explicava a més que els camps abandonats són també un focus d’atracció de la fauna salvatge.La caça dels porcs senglars per a eliminar la superpoblació també crea altres tipus de problemes, que també s’han de gestionar, com és l’eliminació dels cadàvers.

De moment, el nou conseller d’agricultura, Jose Luis Aguirre s’ha compromés a buscar solucions i entén que s’han de donar en dos sentits, d’una banda, amb una línea d’ajudes als agricultors i d’altra amb mesures per a limitar la població de porcs senglars.

Deixa un comentari