Quinze persones han participat en el programa Cuidac per a cuidadors no professionals

Cuidar al cuidador és un dels objectius del programa Cuidac, un programa de salut dedicat als cuidadors no professionals de persones dependents. Quinze persones han dut a terme este programa al centre de salut Alzira II, que ha facilitat eines per a cuidar millor de les persones malaltes i no caure en la síndrome del cuidador cremat.

El programa Cuidac naix com una eina per tal d’ensenyar els cuidadors no professionals, davant l’increment de consultes al respecte. El programa, que es va iniciar el passat mes de febrer, ha consistit en sis tallers de 90 minuts cadascun en els quals han participat diversos professionals, metges, psicòlegs, fisioterapeutes i treballadors socials. A través d’estes sessions, els assistents han aprés mesures pràctiques com per exemple fer els canvis posturals d’una persona gitada, així com la diversitat d’ajudes socials que hi ha, entre d’altres temes. D’esta manera, s’aconseguix una alfabetització sanitària dels cuidadors i es crea també una xarxa entre les persones que estan en la mateixa situació, cuidant a familiars dependents.

Els tallers s’han dut a terme a la Biblioteca Municipal, ja que es buscava un lloc fora de l’ambit sanitari, i també han comptat amb la col·laboració de la Creu Roja, que ha oferit un curs de primers auxilis. L’experiència ha sigut molt gratificant i s’espera repetir el pròxim mes d’octubre. A més dels coneixements adquirits, els tallers també han servit per a desconnectar durant unes hores de la tasca de cuidar i forjar relació amb altres persones cuidadores.

Deixa un comentari