Ribera en Bici-Ecologistes en Acció demana a la Mancomunitat de La Ribera que iniciee una campanya de conscienciació del reciclatge perquè a partir de 2024 la UE obligarà a reciclar la matèria orgànica en origen

Gastem tan sols en Alzira 3 milions d’euros en gestió de residus urbans i, per contra, és habitual trobar els carrers bruts: fem, deixalles, puntes de cigarrets, etc. Això és el que denuncia Ribera en Bici- Ecologistes en Acció i avisa que, a partir de 2024, la Unió Europea ens obliga a separar els residus orgànics en origen.
A dos setmanes del nou any, el col·lectiu de la Ribera assegura que anem molt endarrerits respecte a Europa en màteria de reciclatge. Fins a un 65% dels residus de La Ribera no es poden reciclar i han de viatjar en un camió 200 km fins a un abocador en Múrcia, la qual cosa encara contamina més.
Per fer front a esta situació, que ens afecta a tots, Ribera en Bici-Ecologistes en Acció ha demanat l’ajuda a la Mancomunitat de La Ribera per a iniciar una campanya d’estima a l’entorn i conscienciació i reeducació de la ciutadania. La campanya consistiria en estes tres fases, estima, conscienciació i reeducació dels incívics i abarcaria tota la difusió possible en mitjans de comunicació i xarxes socials.
El col·lectiu ha afirmat que els ciutadans incívics són minoritaris, però fan molt de mal a la resta de la societat. Com a mesura punitiva aposten per treballs per a la comunitat i no les multes, que moltes vegades no servixen per a conscienciar.

Deixa un comentari