La Unió Europea detecta taca negra per primera vegada en taronges d’Egipte. AVA insta a Brussel•les a suspendre les seues importacions

Si fa uns dies l’Associació Valenciana d’Agricultors (*AVA-*ASAJA) informava que Sud-àfrica encapçala el rànquing en nombre d’intercepcions de plagues i malalties citrícoles, ara l’organització presidida per Cristóbal Aguado alerta que la Unió Europea (UE) ha detectat, per primera vegada, la taca negra dels cítrics en una importació de taronges procedents d’Egipte.
Davant ESTE primer positiu, AVA-*ASAJA urgix a la Direcció General de Salut i Seguretat Alimentària (*SANTE) de la Comissió Europea al fet que envie una missió inspectora a la zona productora d’aquests fruits infestats amb taca negra per a determinar l’abast de la malaltia i, si és procedent, tancar les vies d’entrada de la UE als cítrics egipcis mentre este país tercer no garantisca la seua seguretat fitosanitària, tal com ho explicava Juan Salvador Torres, secretari d’AVA.

Torres remarca que la taca negra és una plaga de quarantena prioritària que, segons conclou l’Agència Europea de Seguretat Alimentària (*EFSA), s’adapta perfectament al clima mediterrani. L’organització agrària també ha remés cartes, expressant la seua enorme preocupació i demanant l’ajuda dels representants espanyols a Europa. Entenen que si una d’estes plagues traspassara la frontera europea seria molt negatiu per a l’agricultura valenciana.

Deixa un comentari