Tres centres educatius d’Alzira participen en el Certamen autonòmic a viva veu, amb l’objectiu de fomentar la lectura entre els xiquets i xiquetes

Llegir en veu alta té numerosos beneficis per als xiquets i xiquetes, aprenen a expresar-se, parlar en públic,  entonar o  captar l’atenció de la persona que els escolta. Sota estes premises, l’Ajuntament d’Alzira i els centres educatius participen un any més en el Certamen autonòmic “A viva veu”. Enguany es presenten tres centres, l’Alborxí, l’Ausiàs March i Tirant lo Blanc, de primària i  l’institut Josep Maria Parra. Demà al Gran Teatre d’Alzira tindrà lloc la fase de selecció dels represntants de cada centre per a participar en la fase final del certamen, un concurs a nivell autonòmic.

Tot i això, la naturalesa de la mostra no és competitiva. L’objectiu principal és fomentar la lectura i trasmetre als xiquets i xiquetes el plaer de llegir.

El certamen consta de tres fases, es va iniciar en gener i durant estos mesos, els alumnes han practicat la lectura en veu alta, han preparat diversos textos amb sessions de debat sobre els continguts. Virtuts Piera assegurava que esta preparació els servix per a aprendre a parlar en públic, debatre, o captar l’atenció de la persona que ens escolta. Demà en la segona fase, es decidirán mitjançant un jurat, els candidats que ens representen en la fase final, a nivel autonòmic.

Deixa un comentari