L’Hospital Universitari de la Ribera acredita l’excel·lència d’ecografia en pacients de la Unitat de cures intensives

El servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Universitari de la Ribera ha estat acreditat per la Societat Espanyola de Medicina Intensiva i Unitats Coronàries en la realització d’ecografies en pacients crítics. Una acreditació que sols tenen 40 hospitals de tota Espanya.

Esta distinció reconeix l’alt nivell de qualitat de l’ecografia clínica que realitza la Unitat de Vigilància intensiva (UVI) de l’Hospital d’Alzira en les seues diferents formes; tant pulmonar, com pleural, cardíaca, vascular i cranial. Actualment l’hospital realitza més de dos mil ecografies a l’any. L’ecografia en el pacient crític és una eina innòcua i fiable, que permet al metge intensivista obtindre informació a peu de llit per a orientar el diagnòstic i el tractament del pacient en diferents escenaris clínics.

Així mateix, esta acreditació convertix a l’Hospital de la Ribera en centre de referència a nivell nacional per a la formació de metges intensivistes i metges interns residents, en el maneig de l’ecografia com a procediment diagnòstic fonamental en l’abordatge del pacient de vigilància intensiva.
En este sentit el doctor Víctor Gascón, metge adjunt de l’UVI de l’Hospital de la Ribera, ha estat designat com a supervisor nacional per a la formació d’ecografia de pacient crític. Cal destacar que només 35 intensivistes a Espanya tenen esta designació.

Deixa un comentari