L’emergència de la DANA i la seua gestió ha estat motiu de debat en diferents àmbits. Hui tenim l’anàlisi d’un expert en emergències. Des de l’associació Intervenció, Ajuda i Emergència, Moisés Benlloch dona una visió crítica des de l’experiència de participar com a força d’emergència en catàstrofes naturals de tot el món i viure-la ara com afectat en Algemesí.
Benlloch analitza tres aspectes que no han funcionat bé durant esta DANA. En primer lloc, la necessitat d’un avís en temps real perquè les persones es protegisquen. La riuada no la pots evitar, però al menys es poden salvar més vides, explica l’expert.
D’altra banda, i segons explica Benlloch, hi ha un criteri que s’aplica sempre en catàstrofes internacionals, que especifica que en una catàstrofe no pots comptar en els mitjans d’emergència des de bombers a sanitaris de la zona afectada. S’ha de demanar d’immediat ajuda exterior.
I un tercer aspecte que analitza Benlloch és la gestió de la post inundació. Ací a la Ribera, les inundacions no són cap novetat; es coneixen les necessitats que sorgixen després d’una d’elles per a retirar fang i residus. Tot i això, ací s’ha tardat molt en tindre la maquinària; s’ha comptat amb el voluntariat i no s’ha gestionat amb rapidesa l’arribada de maquinària, per això 20 dies després encara s’està llevant fang.
Pots escoltar l’informatiu sencer ací: