Voluntariat pel Valencià a Alzira

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament d’Alzira i Escola Valenciana han presentat la campanya del Voluntariat pel Valencià, un projecte de participació lingüística que té per objectiu posar en contacte voluntaris que vulguen destinar una hora a la setmana, durant un mínim de 10 setmanes, a conversar amb persones que volen llançar-se a parlar en valencià.

L’acte va ser presentat per l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, que va destacar la  importància de socialitzar el valencià a través de la societat civil en un projecte senzill per a normalitzar la nostra llengua. D’altra banda, Vicent Moreno, mestre i expresident d’Escola Valenciana, va recalcar que si hem d’aprendre la llengua cal perdre la por de parlar-la. Així explicà que és el voluntariat pel valencià:

I com a exemple ben il·lustratiu, Vicent Moreno va explicar el cas de Dariana Groza, coordinadora del Programa. Groza és romanesa d’origen i una mostra molt evident que el valencià “és una ferramenta ideal per a integrar els nouvinguts”.

El Voluntariat pel Valencià d’Escola Valenciana es va crear l’any 2005 i, en estos 12 anys de bagatge, ha aconseguit posar en contacte prop de 23.000 voluntaris i voluntàries de 72 localitats diferents.