Vora 60 treballadors del SEPE agrícola comencen hui la seua tasca de tres mesos per netejar barrancs i mantindre el terme rural

Cinquanta-huit treballadors agraris del SEPE agrícola s’incorporen hui a les tasques de neteja i desbrossament de camins i barrancs i zones de valor mediambiental del terme d’Alzira durant els pròxims tres mesos.

Un total de 47 peons, 10 capatassos i 1 encarregat han sigut rebuts este matí per l’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez, i el regidor d’agricultura, Enrique Montalvá, en esta primera jornada. L’alcalde de la ciutat ha donat la benvinguda als treballadors i els ha traslladat que tenen una tasca essencial per a la prevenció d’incendis i d’inundacions que tant preocupa. Durant els pròxims tres mesos, els treballadors realitzaran la neteja de residus i el desbrossament de diversos barrancs i camins del terme municipal, i també realitzaran tasques de desbrossament en parcel·les municipals pertanyents a urbanitzacions i altres, a la fi de conservar els tallafocs per a la prevenció d’incendis. D’altra banda, també desbrossaran i netejaran els residus i repararan els clots de setze camins rurals, a més d’actuar en els barrancs.

Enguany s’actuarà, entre altres, en els camins de l’Arena, Alt de Corbera, Vell de Corbera, barranc de La Casella, Mulata, Les Coves, l’Eixabegó, i els Barrancs del Clot del Peixet, Iborra, Estreles, Fosc , Gracia, María i Falzia. El regidor d’agicultura té previst visitar les distintes zones agrícoles per tal de revisar les necessitats existents i estudiar la millor manera d’actuar. Així i tot, pel que fa a la tasca que hui comença, el SEPE té molt clares les prioritats actuals: l’horta i els barrancs.

Este programa d’ocupació té una doble vessant, d’una banda la conservació del medi rural i d’altra, pal pal·liar la desocupació agrícola estacional amb la finalitat de garantir als treballadors desocupats del règim agrari un complement de renda. Per a dur esta tasca a terme, l’Ajuntament d’Alzira ha rebut dues subvencions per un total de 260 mil euros del Servei Públic Ocupació Estatal per a realitzar les contractacions.

Deixa un comentari