Xúquer Viu organitza este dissabte la 20na edició de Mulla’t al Xúquer, una edició per a commemorar el Dia europeu del bany als rius

El riu Xúquer, com els seus afluents, patixen greus problemes com la sobreexplotació, l’escàs cabdal ecològic, o la contaminació per agroquímics i vessaments industrials. Es per això que Xúquer Viu celebra este dissabte la vintena edició del Mulla’t pel Xúquer, una iniciativa que coincidix amb el Dia Europeu del Bany als Rius. Esta efemèride reivindica la millora de la qualitat de les aigües dels rius per a que tornen a ser aptes per al bany.
Este dissabte, la plataforma Xúquer Viu organitza una jornada de bany al riu a Sumacàrcer. Des de La Ribera en bici- Ecologistes en Acció, conviden a la ciutadania a eixir des d’Alzira en bici per a acudir en grup a Sumacàrcer. L’eixida serà a les 9:30h i cal dur gorra, roba lleugera que tape el cos i aigua. Els menors han d’anar acompanyats i es recomana revisar la bicicleta dies abans. Escoltem Pedro Domínguez, portaveu de La Ribera en bici.
En arribar, a les 12:00h, Xúquer Viu llegirà el manifest per demanar més protecció als rius i l’aprofitament lúdic del Xúquer.