Zero emissions, també en els teus pulmons. Amb este lema, Espanya commemora enguany El Dia Mundial sense Tabac que se celebra en tot el món el 31 de maig de cada any

Zero emissions, també en els teus pulmons. Amb este lema, la Espanya commemora enguany El Dia Mundial sense Tabac que se celebra en tot el món el 31 de maig de cada any, és a dir, este divendres. Esta celebració anual de la OMS tracta d’informar a la ciutadania sobre els perills que suposa el tabac per a la salut, les pràctiques comercials de les empreses tabaqueres, les activitats de l’OMS per a lluitar contra l’epidèmia de tabaquisme, i el que les persones poden fer per a reivindicar el seu dret a la salut i a una vida sana, i protegir les futures generacions.

Este matí hem tingut al programa Espai de Salut Pública a Xavi Torremocha, infermer del Centre de Salut Pública a Alzira i també al Tècnic de Prevenció Comunitària en conductes adictives a Carcaixent, Vicent Sauco. Segons les dades, en 20 anys, des de la llei del 2005, els fumadors diaris han baixat molt, però seguixen sent preocupants. A la Ribera, entre les persones majors de 15 anys, més del 18% és fumador.

La OMS centra l’atenció enguany en fer una crida a la població jove, ja que el principal objectiu de les empreses tabacaleres són els joves.

De fet, el motiu pel qual no s’aproven lleis més dures és la pressió de la industria tabacalera. No obstant, al Govern espanyol li costa més la cura de malalties derivades del tabac, els serveis que ha d’abastir, que el que guanya en impostos a través de la venta de tabac.

D’altra banda, en els últims anys ha guanyat força la industria del vapper, amb l’objectiu d’apropar-se més a la població jove. A més, el consum dels vappers multiplica per quatre el consum de tabac. Vicent Sauco ha recordat que no hi ha cap evidencia científica que afirme que el vapper ajude a deixar de fumar i els pneumòlegs ja veuen les consequencies negatives en la salut dels joves. Cal recordar que la millor forma per a deixar de fumar és ajudar-se de experts sanitaris.

Deixa un comentari