Alzira Ràdio guardonada per la Federació d’Escacs

L’emissora municipal Alzira Ràdio i el seu locutor Rafa Roca han sigut guardonats per la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana en els apartats de mitjà de comunicació i comunicador esportiu, respectivament.

Els guardons s’entregaran el dissabte 15 de desembre en la Gala dels Escacs Valencians en el complex esportiu La Petxina, a València, a la Gala dels Escacs de la Comunitat Valenciana 2018.

La Federació comunicava ahir que lliurarà el guardó a l’emissora municipal Alzira Ràdio per donar visibilitat als escacs, un esport dels anomenats minoritaris, però practicat per molts aficionats. De la mateixa manera es premia el professional Rafa Roca com a creador i presentador d’un espai radiofònic dedicat a este esport i per promoure la difusió informativa dels esdeveniments d’escacs.

Els guardonats de les diferents categories són:

  • Bernardo Coves Tomás, del C.A. Dama Roja, en l’apartat d’esportista.
  • Alfonso Pedraza Taca, del C.A. Alacant, en l’apartat de gestor esportiu.
  • Alzira Ràdio, en l’apartat de mitjà de comunicació.
  • Rafael Roca Cruz, en l’apartat de comunicador esportiu.
  • Ajuntament de Xàtiva, en l’apartat d’institució pública.

A més, també s’atorgaran els diplomes de Mèrits Esportius com a novetat en l’edició d’enguany i se li entregaran als esportistes de la Comunitat Valenciana que van aconseguir podi en campionats oficials FEDA i FIDE, Andrés Luque, Ángela Ivorra, Diego Macías, Juan A. Fos, Lluís M. Campos, Marc Carbonell, Marta García, Nieves Sanleón, Silvia Doñate i Viviana Galván.

‘Negras o Blancas’
Des d’octubre de 2017, l’emissora municipal alzirenya emet cada dilluns, a les 20 h, el programa d’escacs Negras o Blancas, que conduïx el locutor local Rafa Roca. Este espai cobrix l’actualitat en matèria d’escacs, les competicions de tota la Comunitat i és inèdit a Espanya en ràdio convencional. Fins i tot compten amb oients de fora del territori valencià.

En alguns dels seus múltiples apartats participen el mestre internacional Antonio Granero, els àrbitres internacionals Hernán Siludakis i Vicente Gómez, l’historiador d’escacs José Antonio Garzón o el mestre FIDE Miguel Ángel Sánchez Romero, que fa ressenyes dels milers de llibres publicats sobre el mil·lenari esport-ciència dels escacs. Roca ha entrevistat el gran mestre serbi Ljubomir Ljubojevic, tercer millor jugador del món en els 80, després dels afamats jugadors Kàrpov i Kaspárov i el referent mundial en periodisme d’escacs Leontxo García.

Pots escoltar els programes que s’han emés a http://alziraradio.com/programes/negras_o_blancas.htm

Deixa un comentari