‘Cavallet de cartó’, d’Alzira Ràdio, es presenta als municipis de la Mancomunitat

Divendres de vesprada es va celebrar l’acte de cloenda de la segona temporada del programa d’Alzira Ràdio Cavallet de Cartó, ideat i coordinat per Salva Sellens.

El saló de plenaris de l’Ajuntament d’Alzira va acollir una àmplia representació dels pobles de la Ribera, tant els que havien participat al programa al llarg de la temporada, com de la resta de municipis de les comarques de la Ribera Alta i Baixa. En representació municipal han assistit l’alcalde, Diego Gómez, el regidor d’Educació i Infància, Pepe Grau, i la regidora de l’oposició, María José Llopis.

Gómez va començar la seua intervenció amb la lectura del poema d’Antonio Machado, “El caballito de cartón”: “Estos versos que Paco Ibáñez va plasmar en una cançó tradicional ens parlen de somnis, de contar històries i això és el que volem amb El Cavallet, compartir contes, llegir llibres i explicar-los i fer que els xiquets se senten protagonistes. Quan fem este programa tenim una ràdio plena de somriures i en valencià”.

L’alcalde va manifestar també el seu agraïment a totes les escoles participants, als patocinadors i a Salva Sellens per la seua aposta al capdavant d’este espai.

Per la seua banda, Txema Peláez, president de la Mancomunitat, va assegurar que “No podem donar l’esquena a projectes com este, en els quals fem comarca. Volem estar presents en la cultura en valencià, en un espai que permet que els xiquets que s’acosten als mitjans de comunicació, i coneguen i facen ràdio.

L’acte va servir com a mostra del que es fa en el programa cada dissabte. Començà amb la lectura del conte de l’algemesinenca Fina Girbés L’ocell del desert i va continuar amb una poesia acompanyada de música en directe.

També es va presentar i lliurar el material recopilatori de la temporada on han col•laborat Mancomunitat de la Ribera Alta, Caixa Popular, Bromera i Levante-EMV.

La idea és que el professorat puga utilitzar els contes enregistrats com a eina de treball en classe.

Finalment, l’acte es va tancar amb l’actuació musical de Dani Miquel, acompanyat dels xiquets del Carme Picó.

“Cavallet de cartó”
És un programa infantil conduït per Salva Sellens i Mari Carmen Cano que s’emet cada dissabte de 12 a 12.30 en Alzira Ràdio, al 107.9.

Va nàixer en 2016 com a proposta didàctica per a les escoles de la Ribera.

Cada setmana xiquets de diferents col·legis són els protagonistes d’este espai en què lligen un conte en valencià i facen una entrevista a l’autor.

En esta segona temporada han participat escoles de Carcaixent, Pobla Llarga, Algemesí, Alzira, Rafelguaraf, Guadassuar, Benimuslem i Sant Joanet.

Categories Cultura

Deixa un comentari