Les obres del nou institut Rei en Jaume arrancaran este estiu amb un import de més de 12 milions d’euros

El nou institut rei en Jaume encara la recta final perquè comence a ser construït. El pròxim dimecres, s’adjudicarà en el plenari les obres a l’empresa Vialterra Infraestructures. Estes tenen un import de vore 12’7 milions d’euros i estan incloses en el programa Edificant que es va impulsar fa uns anys.
L’inici de les obres serà al llarg de l’estiu quan es faran els primers moviments de terres en la zona contigua a l’actual institut. A més, es construirà una aula taller per a Labora. Quan estiga alçat el nou institut, en la segona fase el demoldran les instal·lacions actuals.
L’institut serà un únic edifici compacte amb un esquema de dos blocs i un pati central discontinu de 9 metres d’amplària. En el bloc est se situarà l’aulari i els seus servicis connexos en tres altures i en el bloc oest els espais de gran capacitat i l’administració en una sola planta. El gimnàs s’ha integrat en l’edifici principal i s’ha dissenyat com a espai multidisciplinari, que servisca de gimnàs i alhora de sala d’actes o espai de reunions. El regidor d’Hisenda, Urbanisme i Contractació, Andrés Gomis, ha celebrat que es resolga un problema que afectava a vora un miler d’alumnes.
Quedaran fora de l’edifici principal els espais no climatitzats corresponents a instal·lacions i magatzem forestal i el bloc de LABORA que se situa annex al SEPE. La part de la parcel·la lliure d’edificació està molt poblada amb espècies arbòries de gran port i, amb freqüència, de gran interés, per tant, s’ha respectat al màxim la vegetació existent, per això s’ha situat la nova edificació i les pistes esportives noves, en els espais sense arbratge. Gomis ha explicat que s’han hagut de superar diversos problemes perquè el projecte fora una realitat.
El projecte inclou també la construcció d’una aula- taller per a LABORA, sobre la base dels acords amb LABORA per a la cessió de part de la seua parcel•la a les dotacions docents que conformen la parcel·la d’implantació de l’I.E.S. Rei En Jaume. La segona fase del projecte consistirà en la demolició de l’edifici actual de l’Institut Rei en Jaume, mantenint l’edificació més pròxima al carrer O’Donell, on se situen l’actual secretaria i sala d’actes de l’Institut, i la part que alberga les instal·lacions de la UNED. Des de la direcció del centre s’exposen els molts problemes que patien per tindre un institut de més de 60 anys.
En breu es mantindrà una reunió amb la direcció del centre educatiu perquè l’empresa adjudicatària explique les obres i coordinar conjuntament la planificació d’estes obres, tenint en compte les necessitats educatives.
Des de l’Ajuntament se seguix treballant en el projecte de l’IES José María Parra i es confia que la conselleria d’Educació impulse definitivament les necessàries obres per al Centre d’Educació Especial Carmen Picó i el Blasco Ibáñez, també inclosos en el Pla Edificant.