Hui se celebra el Dia Mundial de l’al·lèrgia, una malaltia que afecta a més de 65.000 persones a la Comunitat Valenciana

Hui, com cada 8 de juliol, se celebra el dia Mundial de l’Alèrgia. Esta efeméride es va establir amb l’objectiu de crear consciencia en la població per a previndre malalties causades per les al·lèrgies i amb la finalitat d’invertir en la recerca de tractaments.
Existixen nombroses al·lèrgies a diversos agents externs com els àcars, polen, aliments i plantes o el pelatge d’alguns animals. Segons les dades de 2023, més de 65.000 persones a la Comunitat Valenciana tenen alguna al·lèrgia. Les més comunes a la nostra zona, per les condicions ambientals són els àcars, el polen de les graminies, de l’herba de la parietaria, de la platanera d’ombra, i els fongs, per l’humitat del litoral. A més, com ha explicat el metge especialista en al·lergologia, Rubén Fèlix, el canvi climátic suposa un increment d’al·lèrgies.
Els símptomes solen ser rinitis al·lèrgica, sensació de falta d’aire, urticàries, dermatitis o fins i tot una reacció anafiláctica.
Els experts recomanen adeqüar les mesures de prevenció a cada alèrgia, com ventilar els espais tancats a casa en cas de ser al·lèrgic als àcars o evitar els peluixos. Pel que fa a les persones alèrgiques al polen, el doctor Félix recomana pujar les finestres al cotxe, ventilar les habitacions a migdia, evitar estendre la roba a l’exterior, portar ulleres de sol al carrer i consultar els nivells de polen a aplicacions i pàgines web com polenes.com.