600 persones es donen cita hui en la gala literària del lliurament de la 35 edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira

Esta nit, es celebra l’acte de lliurament dels XXXV Premis Literaris Ciutat d’Alzira. Serà a partir de les 20h, a la sala Rex Natura d’Alzira i es donaran a conèixer els noms de les persones guanyadores de les vuit modalitats. Una gala que reunirà 600 persones.
La convocatòria dels Premis Literaris 2023 s’ha tancat amb la presentació de 184 obres i una dotació que es manté en 72.000 euros. Enguany la gala serà conduïda per Lluís Cascant i inclourà l’actuació musical de La Maria que, a més, presenta nou disc i que és la recent triomfadora dels premis Ovidi Montllor d’enguany.

De moment, ja s’han fet públics els guardons de les categories de narrativa juvenil, narrativa infantil, teatre i àlbum il•lustrat d’esta 35 edició. Els guardonats en estes quatre modalitats han sigut: Jesús Mollà, en narrativa juvenil; Mariano Casas, en narrativa infantil; Paco Cholbi i Carles Abat, en àlbum il•lustrat i Albert Martínez Artero ha guanyat el Premi Palanca i Roca. En la gala d’esta nit, es desvetlaran la resta de guardons i comptarà amb l’assistència dels representants de les distintes institucions que patrocinen els premis.

El Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, patrocinat per l’Ajuntament d’Alzira i el Premi Carme Miquel de Narrativa Juvenil, a càrrec de la Generalitat Valenciana, estan dotats cada un amb 16.000 €; el premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, de la Universitat de València, amb 12.000 €; el Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, amb 8.000€, i el Premi de Teatre Palanca i Roca d’Aïgues de València, amb 6.000 €. D’altra banda, el Premi de Poesia Ibn Hafaja, patrocinat per la UNED i el Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci de la Ribera i Valldigna repartiran 5.000 € cada un, i el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre amb el patrocini de Fundació Bromera, 3.000€.

Deixa un comentari