Art al carrer comptarà amb 30 actuacions de distintes disciplines a les places de la ciutat els pròxims dies 22 i 23. El festival que arriba a la vuitena edició aspira a democratitzar l’art amb la participació d’artistes de totes bandes i de diverses disciplines, entre ells alzirenys

Art al carrer torna a Alzira el pròxim divendres 22 de setembre. Divendres i dissabte, Alzira viurà al carrer, on distints professionals i amateurs de disciplines com el circ, mim, la música, contacontes, il·lustracions i dansa, entre altres, ocuparan la ciutat. En total seran 30 actuacions, de les quals 19 seran de grups valencians, entre ells sis alzirenys i la resta de llocs com Barcelona, Madrid, Alacant o el País Basc. Enguany la principal novetat és la descentralització, ja que el festival inicial
El certamen enguany compta amb un fort component social i per això la primera activitat serà la creació divendres amb un mural comunitari contra l’odi, a la ronda de la Séquia Reial a càrrec de l’artista Pablo Kiran i la fundació Cepaim. També Creu Roja amb el Projecte «Crece_intervenció social» de l’Assemblea de la
Creu Roja d’Alzira, que aporta una mostra fotogràfica de persones d’Alzira. Tal com explicava el regidor de cultura, Israel Pérez, Art al carrer vol ser un festival inclusiu i participatiu i és una manera de democratitzar les diferents disciplines artístiques que es desenvoluparan en escenaris al carrer com la plaça Major, el parc Pere Crespí, la plaça del Mercat, la de Sant Judes, la de l’Alborxí o la plaça Generalitat.
ART AL CARRER 1- I. PEREZ
La companyia Disparatario amb la cercavila de les espantacriatures serà l’encarregada d’obrir el festival amb un espectacle de carrer des de la plaça Major. Com sempre hi haurà una forta presència alzirenya, des de la companyia de Rosana Mira que estarà a la Capella de la Sang, Josep Pérez (Ona Nua) amb el seu nou projecte Perversions de l’ànima, la ballarina alzirenya Maria Belda o el discjòquei, Ximo Noguera, que presentarà el seu projecte Fluïm, que dona nom al programa d’Alzira Ràdio de música experimental. Jordi Verdú, gestor cultural.
La cloenda del festival anirà a càrrec d’Spinish Circo, que ens durà a la plaça Generalitat un espectacle de foc i malabars.

JORNADA IL·LUSTRACIÓ

A més dissabte s’incorporen les arts plàstiques, amb intervencions artístiques multidisciplinàries, amb Jornada d’il·lustració amb importants creadors d’este camp artístic, que es desenvoluparà al carrer Escoles Pies. Enguany el dissabte 23 de setembre es donaran cita al carrer Escoles Pies, 24 il·lustradors i il·lustradores de tot el panorama nacional, entre ells set artistes d’Alzira. L’objectiu com altres anys d’esta jornada d’il·lustració que ja va per la setena edició és donar visiblitat als professionals de la il·lustració. Enguany el lema de la jornada serà la llibertat d’expressió tal com ho detallava la directora de la Casa de la Cultura, Elisa Torremocha.

Al llarg de la jornada hi haurà diverses activitats participatives com és un taller de serigrafia experimental per a xiquets per al que cal fer la inscripció prèvia, per la vesprada també hi haurà un taller per a tots els públics a càrrec del Gat Cosmonauta, en el que cada persona podrà serigrafiar-se en una peça de roba una imatge d’esta jornada. I com cada any, al llarg del matí el mercat de la Il·lustració permetrà no sols vore les obres d’una vintena d’il·lustradors, sinó també ser solidaris amb la compra d’una il·lustració a l’instant de qualsevol dels artistes participants. A través d’un tiquet de cinc euros, es podrà adquirir il·lustració i una cervesa i la recaptació anirà destinada a l’ONG Escoles solidàries. Empar Piera, organitzadora del festival.
Tota la informació sobre els artistes i els horaris dels tallers i activitats es pot consultar a https://www.jornadesil-lustracio.com/alzira.

Deixa un comentari