99 casos de violència de gènere detectats a la Ribera

El Departament de Salut de la Ribera ha detectat 99 casos de violència masclista el 2018. Estos casos es detecten gràcies a un protocol de cribatge per detectar la violència contra les dones, però no representen el total de casos en la Ribera, ja que altres casos es denuncien i d’altres ni es denuncien ni arriben a detectar-se.

Justament l’objectiu d’este protocol de cribratge és fomentar la detecció precoç de casos de violència de gènere en dones majors de 14 anys ateses en centres de salut pels professionals sociosanitaris i actuar el més prompte possible.

En el 92% dels casos notificats, les dones van rebre maltractament psicològic, mentre que en el 58,6% el maltractament va ser de caràcter físic i el 5% van ser víctimes d’abús sexual. Davant estes dades,  enguany , la Ribera dedicarà cada dia 25 de mes a realitzar una acció contra la violència de gènere per conscienciar i alertar sobre un problema social que ens afecta  a tots.

Després de la detecció d’un cas positiu, els professionals sanitaris dels centres de salut i serveis d’urgències hospitalàries, activen, en funció de les circumstàncies, els protocols especialitzats amb què compta l’Administració per protegir les víctimes; això és, el Centre Dona 24 hores, els Serveis Socials, la Policia i la Guàrdia Civil.

Davant la violència masclista, poden parlar directament amb qualsevol personal sanitari en d’atenció primària o hospitalària que estan formats per a tractar estos casos i recorden que tenen també a la seua disposició, les 24 hores, el telèfon d’ajuda 016 que no deixa rastre a la factura del telèfon.

Deixa un comentari