El Consell destina 7 milions d’euros a ajudes directes al sector de l’artesania, vinculat a les festes tradicionals de la Comunitat Valenciana, perquè puguen fer front a les conseqüències derivades de la pandèmia. Estes ajudes formen part del Pla Resistir que, en este cas en particular, busquen preservar l’existència i viabilitat d’aquelles empreses artesanals que elaboren productes relacionats amb les festes populars que han estat suspeses a causa de les mesures restrictives decretades en els últims mesos.
Estes ajudes estan destinades a artesans, artesanes i pimes d’un total de 37 oficis vinculats a festivitats que estiguen en possessió del document de qualificació artesana (DCA), expedit per la Generalitat o l’equivalent emés per altra administració pública que acredite la seua condició artesana. A més, les persones i empreses interessades en estes dotacions, han d’acreditar que hagen exercit la seua activitat al territori des de l’1 de març de 2020 i hagen patit una reducció d’almenys un 30% dels ingressos en l’exercici 2020 respecte a 2019.
D’altra banda, els beneficiaris i beneficiàries de les ajudes hauran de mantindre l’activitat artesana durant els 12 mesos posteriors a la concessió de la subvenció. El termini de sol·licituds s’obrirà l’1 de març i estarà disponible fins al dia 15 de març de 2021 a la seu electrònica de la Generalitat i l’import màxim per sol·licitant serà de 7.000 euros. Escoltem al respecte a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra:
D’altra banda, cal recordar que el Pla Resistir, impulsat per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, ja ha posat en marxa, amb anterioritat, altres dos línies d’actuacions per a ajudar als sectors més afectats per la pandèmia i que encara es poden sol•licitar.
En primer lloc, les que tramita Labora i que seran beneficiàries empreses i persones treballadores autònomes dels sectors de l’hostaleria, agències de viatge, activitats artístiques, recreatives i d’oci, afectades per la Covid-19. Este primer paquet d’ajudes està destinat a cobrir les quotes de la Seguretat Social dels treballadors i treballadores d’estos sectors i per a ajudes directes a aquelles persones que continuen en situació d’ERTO.
I, en segon lloc, les ajudes directes d’urgència per a persones autònomes i microempreses de menys de 10 treballadors dels sectors del turisme, l’hostaleria, cultura i esports per a fer front a les despeses corrents i que es tramiten, a través de l’Ajuntament, fins al pròxim 25 de febrer. En este sentit, el regidor d’Hisenda, Albert Furió, recorda que els centres esportius sí poden ser beneficiaris d’este paquet d’ajudes, l’escoltem: