Després d’un any des què s’ajornaren, primer, i després se suspengueren les Falles de 2020, els artistes consideren que els ninots han de plantar-se i cremar-se perquè no estan fetes per a durar tant i s’estan deteriorant. D’altra banda, Piroval, on està associada la Pirotècnia Crespo, no treballarà amb l’Ajuntament de València en senyal de protesta.
Bernat Estela i Rafa Ibañez, artistes que planten a la nostra i altres ciutats, han explicat en El Dia per Davant que els monuments fallers tenen una durabilitat limitada i, com que ja porten pràcticament dos anys fabricats, la millor opció seria plantar-los i cremar-los. A més, Rafa Ibañez ha assenyalat que l’estocatge és un problema perquè els tallers no estan condicionats per a emmagatzemar les falles i, de fet, si no les trauen no poden continuar treballant. A més, els artistes han afirmat que ja s’està treballant en les falles de 2022 i ha insistit en que, per a poder dur-les endavant, hauriem de cremar les de 2021 el més prompte millor. Escoltem Rafa Ibañez:
D’altra banda, també fa hui un any de l’última mascletà que es va disparar a València, i va estar a càrrec de l’alzirenya Pirotècnia Crespo. Vicente Rodriguez ha estat en El Dia per Davant i ha assenyalat que el material pirotècnic també té una durabilitat limitada i que necessiten treballar. De fet, després de l’anul·lació dels trets pirotècnics del 19 de març, Piroval ha emés un comunicat en el qual anuncia que cap empresa associada treballarà per a l’Ajuntament de València. Escoltem Vicente Rodriguez en El Dia per Davant: