Hui s’han encetat les III Jornades de l’Aigua de la Ribera. Unes jornades que enguany han recuperat la presencialitat i que tenen per objectiu donar solucions als pobles de la comarca davant els efectes del canvi climàtic. Aixó sí, posant l’accent en el paper de l’aigua i en el debat sobre els seus usos. Les jornades continuaran demà a la Casa de la Cultura d’Alzira i també es podran seguir en línia.
A la seua tercera edició les Jornades de l’Aigua de la Ribera estan més a prop de la sostenibilitat i la vida que mai. Així ho ha valorat l’Alcalde d’Alzira, Diego Gómez, qui ha inaugurat les jornades en companyia de Elías Colom, director de màrqueting de Global Omnium. L’aplicació de sistemes i tecnologies que possibiliten un ús més sostenible de l’aigua o l’aprofitament d’este recurs escàs com a font d’energia són alguns dels temes que aborden les jornades. Diego Gómez.
L’aigua com a font de vida, però també amb un factor de risc. El problema de la inundabilitat ha estat el tema central de la sessió inaugural. El tècnic de Medi Ambient Sergi Abril ha detallat el Pla d’Actuació Municipal enfront del ric d’inundació d’Alzira. Un pla en que s’està treballant per a fer inventari dels recusos disponibles, conèixer els punts crítics i dissenyar protocols en cas d’emergència.
Les Jornades compten amb el patrocini de la Generalitat. Tot i que la Consellera de medi Ambient, Mireia Mollà, no ha pogut assitir hui per trobar-se precisament, a Glasgow, a la conferència mundial contra el canvi climàtic (la COP26), la Secretària Autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, ha seguit les jornades tel.lemàticament. Tuzón ha destacat la importància de les polítiques públiques per a la gestió de l’aigua.
Les Jornades de l’Aigua de la Ribera continuaran demà a la Casa de la Cultura amb tres noves ponències que abordaran la millora de la qualitat de les aigües residuals, la connexió de les ciutats amb el medi ambient i la digitalització dels serveis públics d’aigua.