S’inicien els tràmits per a construir el Palau de Justícia a Alzira

El Ple del Consell ha iniciat els tràmits per a construir el Palau de Justícia. S’aprovava ja la licitació del contracte per a l’execució de les obres de construcció per un import de denou milions vuit-cents mil euros.
La previsió és que les obres s’inicien després de l’estiu i es desenvolupen al llarg de dos anys.
La nova seu judicial serà un edifici de 10.000 metres quadrats que s’alçarà en una parcel•la cedida per l’Ajuntament d’Alzira al final de l’avinguda Luis sunyer. Comptarà amb cinc plantes i un soterrani garatge amb 112 places d’aparcament, 41 sales i 49 despatxos. Albergarà els set jutjats amb els quals compta ara mateix el partit judicial i hi ha espai suficient per a altres dos jutjats més.
En la primera planta estarà el Registre Civil, el saló de noces, sales de vistes amb espais separats per a detinguts i víctimes, el jutjat de guàrdia amb accés independent i els espais per a advocats i procuradors. En la resta de les plantes, se situaran la Fiscalia, l’Oficina d’Assistència a les Víctimes, l’Institut de Medicina Legal i la Unitat de Valoració Forense.
Amb el nou edifici s’acabarà amb la dispersió de les seus judicials d’Alzira, que ara es repartixen en tres seus diferents. Amb l’inici d’esta obra llargament esperada, es millorarà el servei de justícia per als habitants dels 23 municipis que conformen el partit judicial.

Deixa un comentari