El Gran Teatre acull el Pregó de la Setmana Santa d’Alzira

Un homenatge a l’esperit de la Setmana Santa, així va definir el mateix Enric Juan Redal el seu pregó, un pregó que arribava dos anys més tard del previst i que donava pas a la Setmana Santa més esperada després de dos anys sense actes.
El Gran teatre va acollir dissabte l’acte del pregó, que enguany va protagonitzar l’alzireny. Enric Juan es va remuntar a l’origen de les confraries com un associació d’amistat i família que crea uns vincles socials que donen seguretat i oferixen solidaritat als seus components. En paraules del pregoner, les confraries són el sistema associatiu més característic del món rural, i per això va voler donar-li valor a les moltíssimes persones que participen en esta manifestació cultural i religiosa.
L’acte va comptar amb el lliurament de premis del concurs de cartells de Setmana Santa, que ha guanyat Jose Melchor Peropadre, un cartell que és la portada del llibre de la Setmana Santa. Altres protagonistes de la nit, foren els clavaris majors, Antonio Soler i Elena Martínez.
L’alcalde d’Alzira per la seua part, destaca la Setmana Santa d’enguany com una de les millors celebracions,i va fer referència a la resiliència dels alzirenys, que han perdut molta gent amb la pandèmia i que continuen patint ara la guerra de Ucraïna.
Esta festa d’interés turístic nacional que, tot i que està podent realitzar-se sense massa problemes, encara està marcada per la COVID. El diumenge es va fer la processó de Diumenge de Rams en relativa normalitat per la presència de mascaretes.
Hui dilluns es farà des de les 21:30 a les 22:30 de la nit el trasllat dels pasos de la germandat de Santa Maria Magdalena Camí al Sepulcre del Senyor, la Crucifixió de Jesús en la Creu, la Coronació d’espines, el Prendiment del Senyor i Nostra senyora de l’esperança, el Sant Espoli i la Verge del Perdó.

Deixa un comentari