Alzira és seu d’un projecte de residència artística que oferix la possibilitat a un grup de gent local de treballar amb la companyia Manoamanodanza. Un programa per a donar suport a professionals, creadors i companyies que tindrà lloc a la Casa de la Cultura demà dissabte a les set i mitja.
El contingut es basa en l’última creació de Manoamanodanza, Soneto 128, peça que la companyia va treballar a Alzira durant dos setmanes els mesos de juliol i agost. L’Ajuntament d’Alzira va cedir com espai de treball el Gran Teatre i la Casa de la Cultura perquè estes professionals de la dansa pogueren treballar el seu nou espectacles en un lloc adequat. Es per això que les dos components de Manoamanodanza oferiran dissabte un taller de dansa que té com a objectiu explorar noves formes de moviment des de la improvisació.
El programa, que reflexiona sobre les emocions del moviment, està plantejat per a traslladar a l’alumnat el procés creatiu de les dos components de la companyia. Per al taller inicial s’ha comptat amb la col·laboració de l’escola de dansa Paso a Dos. Els seus ballarins i ballarines mostraran també al públic la seua creació, faran una breu explicació del treball, i en acabar, s’obrirà un espai per a preguntes o comentaris sobre el treball. Tal com explica Berta Miragall, una de les dos components de Manoamanodanza, es tracta de fer un intercanvi amb la ciutat que les ha acollit per a preparar el seu muntatge.
Esta aposta per la dansa de l’Ajuntament d’Alzira té com a protagonistes a les dos components de Manoamanodanza, dos joves ballarines valencianes de dansa espanyola. Tal com expliquen elles mateix, la seua aposta passa per promocionar la dansa espanyola en les seues diverses vessants, un gènere que si bé es balla i s’ensenya, no compta amb professionals que creen coreografies ací a la Comunitat Valenciana. Per això van nàixer i fan este tipus de taller.