L’Ajuntament d’Alzira estudiarà incloure l’ensenyament de llengua de signes com activitat extraescolar a proposta del partit popular

L’Ajuntament d’Alzira estudia incorporar l’aprenentatge del llenguatge de signes com activitat extraescolars als centres de primària del municipi. Així es va aprovar al plenari, per iniciativa del Partit Popular que va fer esta proposta.
La proposta del partit popular exposa que la llengua de signes és el llenguatge a través de gestos pel qual es comuniquen les persones amb discapacitat auditiva i/o dificultat en la parla. Potser cap dels estudiants patix d’alguna mena de discapacitat; no obstant això, quan es maneja un estil de comunicació universal, qualsevol barrera per a transmetre idees i pensaments queda completament anul•lada i és possible establir un diàleg amb qualsevol persona. A més els beneficis de tindre una eina de comunicació són moltíssims, tal com ho explicava el regidor Bernat Rios.
Rios es mostrava agraït per la bona predisposició de la regidora d’educació a estudiar la idea, ja que per a posar-la en pràctica, tal com explicava la mateixa regidora Virtuts Piera, cal vore el pressupost i demanar ajuda també a la associació de sords de la Ribera (APESORIAL) entre altres.

Deixa un comentari