Hui se commemora el Dia Mundial de la Tolerància zero amb la Mutilació Genital Femenina, una pràctica que seguix afectant a 200 milions de xiquetes en el món

Hui se commemora el Dia Mundial de la Tolerància zero amb la mutilació femenina. En 2012 Nacions Unides va marcar este dia, però des d’aleshores se seguix fent esta pràctica. Actualment, 200 milions de dones arreu del món patixen esta vulneració dels seues drets.
A València, la Unitat de Referència per a la Cirurgia Reconstructiva de la Mutilació Genital Femenina, situada a l’Hospital Doctor Peset, ha atés 147 dones i xiquetes sotmeses a esta pràctica des de la seua creació. Hui a El dia Per Davant, hem pogut parlar amb Aminata Soucko, tècnica d’acció social en Farmamundi i presidenta de l’associació Red Aminata, a més de ser víctima de mutilació femenina al seu país d’origen, Mali, qui ha explicat quines són les principals conseqüències genitourinàries i ginecològiques.
Aminata Soucko, una vegada va arribar a Espanya i es va divorciar del seu marit maltractador, va iniciar la seua acció d’acompanyar a dones que havien patit la mutilació genital. En eixe moment, primera dècada dels 2000 no existien protocols d’actuació, per tant va iniciar una labor de voluntariat. La xarxa de supot a dones d’Aminata ha ajudat a 80 xiquetes i dones.
L’objectiu a llarg plaç d’Aminata es poder construir una casa d’acollida a Mali, per a allotjar les dones que vulguen eixir de la situació de maltracte. Tot i això, l’associació és menuda i està oberta a ajudes o aportacions ciutadanes. Poden contactar a través de la seua pàgina web www.redaminata.org.

Deixa un comentari