Vint-i-huit escoles de La Ribera han presentat projectes educatius vinculats al Xúquer per mitjà d’un programa d’Educació Ambiental

Vint-i-huit escoles de La Ribera, entre elles, algunes de la nostra ciutat han presentat projectes educatius vinculats al Xúquer per mitjà d’un programa d’Educació Ambiental que contribuïx a crear consciència ambiental en l’alumnat. Açò repercutix en una entesa millor dels recursos hídrics i en un comportament més sostenible. Estes accions s’emmarquen en el pla “Canya a la canya”, desenvolupat pel Consorci de la Ribera i Fundació Limne en 13 municipis. Les accions compten amb el suport de la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic amb els fons NextGenerationEU.

Amb l’objectiu de reforçar la formació en temes mediambientals, l’equip de Canya a la Canya va presentar a l’inici del curs escolar una Guia d’Eines d’Educació Ambiental, que volia facilitar al professorat materials de referència sobre la manera d’integrar els temes i conceptes relacionats amb el riu als sistemes educatius formals i no formals.

Així, els centres escolars de La Ribera han desenvolupat diverses propostes en què s’han tractat temes com el canvi climàtic, la sequera, els riscos d’inundació , la biodiversitat, els residus sòlids i la restauració d’ecosistemes, entre d’altres. A més, les propostes de tallers van fomentar eixir de l’aula i apropar-se als entorns naturals dels municipis on s’aplica la campanya.

Deixa un comentari