Alzira proposa el desmuntatges de les construccions associades al transvassament Xúquer- Vinalopó que no es troben en ús

El plenari de l’Ajuntament d’Alzira va aprovar ahir en una moció iniciada pel govern municipal la proposta per al desmuntatge de les construccions associades al transvassament del Xúquer-Vinalopó, entre elles l’esquelet de formigó de la central eléctrica, les torres d’alta tensió i les canonades.

L’any passat, el Consell de Ministres va aprovar el conveni de transvassament Xúquer- Vinalopó per a garantir un subministrament mínim per al reg a la provincia d’Alacant durant els pròxims deu anys. La mesura ha provocat controversia, perquè el Xúquer no porta suficient aigua com per a cedir una quantitat establida al Vinalopó. Com explicava ahir al plenari el Regidor d’Algricultura, el capdal de la part final del riu porta 0.5 m/s, un 1% de la quantitat que hauria de tindre.

Fruit d’este projecte, es varen fer diverses construccions que actualment no es troben en ús. El govern municipal proposa eliminar-les i així millorar l’entorn rural i el medi ambient.

La moció es va aprovar amb els vots a favor de Comprmís, UCIN i PSOE i les abstencions de PP, Vox i Ciutadans.