Es posen en marxa les obres per a construir a l’Alcúdia el segon refugi d’animals que abastirà la Ribera i la Safor

Centenars d’animals trobaran refugi al centre d’acollida d’animals de l’Alcúdia que impulsa el Consorci de la Ribera. Este centre donarà servei en aproximadament un any i mig a la Ribera Alta, Ribera Baixa i la Safor a la vista de la creixent sensibilitat social en relació al benestar dels animals.
Els representats de les entitats supramunicipals han visitat hui el lloc de les obres a l’Alcúdia, un espai que es complementarà amb un altre refugi en marxa a Tavernes de la Valldigna. Mentre el refugi de l’Alcúdia no s’espera que estiga acabat fins a 2026, a Tavernes les obres começaren el passat mes de març i podria començar a funcionar a mitjans de l’any que ve. Cada nucli zoològic compta amb una inversió de més d’un milió d’euros i la capacitat òptima será de 400 animals en cada refugi. L’empresa xativina Consval és l’encarregada de donar forma a les instal·lacions, que constaran d’un espai per a gossos, un per a felins i un atre per a cavalls. A més, es disposarà d’un mòdul de cura i un de recepció i administració.
La gestió serà directa des del Consorci de la Ribera, però les entitats començaran a estudiar a partir d’ara quin serà el model concret a seguir.
D’altra banda, Paqui Montparler, presidenta de la Mancomunitat de la Ribera, ha destacat la llavor educativa que tindrà el centre amb una aula de formació per a visites d’escoles i conscienciar als xiquets i xiquetes en l’adopció dels animals.